Πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα δοκίμασε τη μέθοδο «Να κάνω μια ερώτηση;»


Αγχώνεσαι συχνά χωρίς λόγο. Θυμώνεις για καταστάσεις και συμπεριφορές, πριν καν αυτές συμβούν. Ματαιώνεσαι, απογοητεύεσαι πριν καν προσπαθήσεις. Φτιάχνεις σενάρια επιστημονικής φαντασίας με το μυαλό σου και συμπεριφέρεσαι με βάση αυτά, σαν να συμβαίνουν και στην πραγματικότητα. Θεωρείς πράγματα δεδομένα ως αρνητικά, ανθρώπους απλησίαστους, δουλειές ως όνειρα θερινής νυκτός, χωρίς καν να μπεις στον κόπο πρώτα να ρωτήσεις και μετά να απογοητευτείς ή να χαρείς αντίστοιχα.
 Γιατί βρε πουλάκι μου; Φοβάσαι να ρήξεις τα μούτρα σου; Φοβάσαι να ακούσεις την απάντηση; Προτιμάς να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα; Που ακριβώς βοηθάει όλη αυτή η αρνητικούρα;
 Δε σου πάει, κάνει κακό και στο δέρμα. Ποιος σου είπε ότι είσαι Θεός κι ότι ξέρεις όλες τις απαντήσεις;
 Δώσε το περιθώριο στους ανθρώπους και στις καταστάσεις να εξελιχθούν, να σε καταπλήξουν. Άφησέ τους να σε οδηγήσουν σε απίθανα μέρη, που δεν τα έβαλε ως τώρα ο νους σου.
 Λιώνεις, σβήνεις, χάνεσαι για τον άλλο και ποτέ δεν τόλμησες να ρωτήσεις αν νιώθει το ίδιο για σένα. Έστω για να προχωρήσεις ή να το κλείσεις μέσα σου.
 Φωνάζεις, γκρινιάζεις παραπονιέσαι πως δεν θα σε προάγουν ποτέ, ενώ ποτέ δεν πήγες να ρωτήσεις τι θα χρειαζόταν να κάνεις για να το πετύχεις.
 Πιστεύεις ότι κάποιοι άνθρωποι σε αντιπαθούν, τους κόβεις την καλημέρα, χωρίς ποτέ να τους ρωτήσεις αν κάτι τέτοιο ισχύει.
 Θεωρείς ότι ο σύντροφός σου έχει κρυώσει μαζί σου και στεναχωριέσαι, τρέμεις πως θα σε αφήσει, φοβάσαι πως τον χάνεις και δεν μπαίνεις στον κόπο να τον ρωτήσεις αν συμβαίνει όντως κάτι και τι ακριβώς είναι αυτό που τον απασχολεί.   
 Πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα, κάνε μια ερώτηση. Μια τόση δα ερώτηση  θα σε βγάλει από την μαυρίλα της αμφιβολίας. Από την άρνηση για τη θετικότητα. Μια ερώτηση μπορεί να σου δείξει τον εύκολο δρόμο. Να σου διευκολύνει τη ζωή, να σου δείξει κι άλλο τρόπο. Να σου φέρει το πολυπόθητο «ναι».
 Σκέψου πόση πίκρα έχεις γευτεί αναμένοντας να εξελιχθούν τα γεγονότα, καρδιοχτυπώντας επειδή φοβήθηκες να ρωτήσεις.
 Σκέψου πόσους ανθρώπους χαρακτήρισες ίσως λάθος επειδή ποτέ δε ρώτησες τι πραγματικά ισχύει γι’ αυτούς.
 Σκέψου πόσο κόπο θα γλύτωνες αν ρώταγες τους αρμόδιους για διευκρινήσεις, κατευθύνσεις, τρόπο λειτουργίας κα.
 Επέτρεψε στη ζωή να σε ξαφνιάσει, να σε μαγέψει, να πάρει χρώματα, να γαργαλίσει την στασιμότητα, να σε ενεργοποιήσει , να σε γεμίσει θετικότητα. Μη φοβάσαι να εκφράζεις τις αμφιβολίες σου.
 «Ρωτώντας πας στην Πόλη» λέγανε, κάτι θα ξέρανε παραπάνω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου