Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου


Η κάθε μέρα που ξημερώνει, είναι και ένα θαύμα. Η κάθε ανάσα που παίρνεις, είναι κι ένα θαύμα. Η κάθε νέα ψυχή που γεννιέται είναι κι ένα θαύμα. Το κάθε χαμόγελο που έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις, είναι ένα θαύμα.

 Θαύματα γίνονται κάθε μέρα, κάθε λεπτό γύρω σου. Το ξέρεις, το βλέπεις. Κάποια τα έχεις δεδομένα, κάποια αδιάφορα, κάποια τα απαιτείς, για κάποια προσεύχεσαι.
 Υπάρχουν όμως κι αυτά που τα ονειρεύεσαι. Αυτά τα κρυφά.  Τα ανείπωτα. Που φοβάσαι να τα ξεστομίσεις μην πάρουν μορφή. Μην τυχόν και  ζωντανέψουν και ζητήσουν τη θέση στη ζωή σου που τους ανήκει. Αυτά που έρχονται μόνο στα όνειρα σου. Σε αυτά που χαμογελάς χωρίς να το θες.Σε αυτά που είσαι ο εαυτός σου. Σε αυτά που διεκδικείς όσα θυσίασες για άλλους. 
 Υπάρχουν κι αυτά τα θαύματα που περιμένεις να κάνουν οι άλλοι για να μην κοπιάσεις, μην και ματώσεις ή  διακινδυνέψεις την βολεμένη ζωούλα  σου.

 Κάθεσαι στην σκιά περιμένοντας κάτι να γίνει, κάτι να αλλάξει, κάποιος να κάνει κάτι και να σε τραβήξουν στο φως. Να λάμψει επιτέλους και το δικό σου αστέρι. Και μένεις εκεί, στη σκόνη, στη σκοτεινιά, στη σιωπή, στα αζήτητα και παρακαλάς να γίνει ένα θαύμα και να αλλάξουν όλα μαγικά.

 Και ο χρόνος περνάει βιαστικά, και η ζωή χάνεται. Γλιστράει κάτω από τα πόδια σου. Οι στιγμές γίνονται ξένες και κάθε μέρα ανακαλύπτεις και μια καινούρια ρυτίδα στα χείλη σου, από το σφίξιμο.

 Και περιμένεις. Ούτε εσύ ξέρεις τι, αλλά συνεχίζεις να περιμένεις .

 Σοβαρά τώρα, τι ακριβώς περιμένεις; Πόσο χρόνο νομίζει πως έχεις για να τον σκορπάς αλόγιστα; Σου είπε κάποιος ότι θα ζούμε για πάντα ή ότι έχουμε δεύτερη ζωή;

 Άσε τον εαυτό σου να ξεδιπλωθεί. Δώσε μια στους φόβους και στην απραξία να πάνε παρακάτω. Όρθωσε παράστημα και πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου. Όσο περίμενες, περίμενες . Φτάνει. Κανένας δεν θα κάνει θαύματα για κανένα. Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου. Γίνε εσύ το θαύμα σου.

 Δες ποιος είσαι, τι μπορείς να κάνεις, τι θέλεις να κάνεις, τι σε κάνει ευτυχισμένο, τι σε κάνει δυστυχισμένο και οργανώσου. Χρησιμοποίησε ότι απόθεμα ενέργειας και θετικότητας έχεις και χαμογέλα στη ζωή.

 Βρες μια αφορμή και κάνε μια νέα αρχή. Ποτέ δεν είναι αργά να λάμψει η ζωή σου. Ποτέ δεν είναι αργά να τα φέρεις τούμπα όλα αν το γουστάρεις και να το πας από την αρχή.

 Δώσε στον εαυτό σου όση αγάπη του στέρησες. Δώσε του τα χαμόγελα που του χρωστάς και άσε το φως να λάμψει.

 Γίνε εσύ το θαύμα σου. Άσε την ομορφιά να σε κυριέψει και βάλε γλύκα στη ζωή σου. Βγάλε τη σκόνη και τη μιζέρια από το δέρμα σου και θα δεις μια λάμψη που ποτέ πριν δεν είχες προσέξει.

 Η ζωή είναι γλυκιά κι από μόνη της ένα θαύμα. Γίνε εσύ το δεύτερο για σένα. Το δικαιούσαι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση