Αν δεν ανέβεις το βουνό των ανασφάλειών σου, δεν θα απολαύσεις τον κάμπο των δυνατοτήτων σου


«Είμαι λίγος», «Δεν έχω το απαραίτητο επίπεδο», «Είμαι άσχημος», «Δεν θα μπορέσω ποτέ να πω τη γνώμη μου μπροστά σε κόσμο», «Σιγά μην τα καταφέρω ποτέ», «Μεγάλωσα πλέον για να το κάνω αυτό», «Δεν θα τα καταφέρω μόνη μου», «Ποιος θα γυρίσει να με κοιτάξει εμένα;»
 Σου θυμίζει κάτι; Ίσως να τα σκέφτεσαι κι εσύ τα παραπάνω. Ίσως να τα ακούς από τους αγαπημένους σου. Ίσως να έχεις εγκλωβίσει τις δραστηριότητες σου σε πλαίσια «ασφαλείας», μην τυχόν και κάνεις ένα βήμα μπροστά.
 «Άσε μωρέ, καλύτερα στη σιγουριά της δυστυχίας, παρά στην αβεβαιότητα της ευτυχίας».
 Αλήθεια τώρα έτσι σκέφτεσαι;
 Μην απαντήσεις σε εμένα. Στον εαυτό σου θα ήθελα να απαντήσεις.
 Για κάνε μια ανασκόπηση της ζωής σου και θυμήσου, πόσες φορές δεν τόλμησες πράγματα;  Θυμήσου πόσες φορές κώλωσες να δοκιμάσεις κάτι καινούριο, παρόλο που η ψυχούλα σου πετάριζε στην ιδέα; Πόσες φορές δεν παραχώρησες σε τρίτους θέσεις, έρωτες, ευκαιρίες, προβολή, από δειλία να τα διεκδικήσεις; Πόσες φορές όλα μέσα σου ουρλιάζανε και απ’ έξω σου Μούγκα;  Πόσες φορές άφησες να σου φερθούν άδικα, μόνο και μόνο επειδή εσύ δεν πίστευες σε εσένα; Πόσες φορές κακοποίησες ο ίδιος τον εαυτό σου με προσβολές, υπηρετώντας τις ανασφάλειές σου;
 Σίγουρα, δεν είμαστε Θεοί. Σίγουρα όλοι έχουμε ελαττώματα.  Έχουμε όμως και τόσο μεγάλη προίκα ο καθένας μας από εμπειρίες, γνώσεις, ταλέντα, δεξιότητες, αρχές, που μπορούν να ισορροπήσουν ή και να υπερπηδήσουν (αν τα καλλιεργήσουμε ) τα όποια αρνητικά μας.
  Εντάξει θέλει θάρρος, θέλει θράσος, θέλει κουράγιο να αλλάξεις τη μέχρι τώρα ζωή σου. Θέλει προσπάθεια, πίστη και ελπίδα.
 Μόνο όμως το πρώτο βήμα είναι δύσκολο. Η αρχή. Το να το πάρεις απόφαση. Άντε «ξεκουβάλα». Κάν το .  Μπορείς. Κάνε την αρχή. Πάρε το απόφαση.
 Σκαρφάλωσε το βουνό των ανασφαλειών σου. Θα δεις ότι το έβλεπες από λάθος πλευρά και τελικά ήταν λοφάκι. Κάν’ το. Ανακάλυψε τες και καταπολέμησέ τες. Δημιουργήματα του μυαλού σου είναι και των κακών εμπειριών σου. Το ξέρεις κι εσύ πως από τα χίλια που σκέφτεσαι, ζήτημα να στέκει το ένα. Κι αυτό γιατί ποτέ δεν τα δοκίμασες. Σκαρφάλωσέ το και νίκησέ τες. Εσύ ορίζεις τη ζωή σου. Εσύ είσαι ο αρχηγός και ο στρατηγός της μαζί. Δες καθαρά τι σε τρομάζει, τι σε κόβει τα φτερά και δούλεψέ το.
 Το ότι φοβάσαι κάτι δε σημαίνει πως υφίσταται και λόγος να το κάνεις.   Τις περισσότερες φορές απλά δεν ξέρουμε τις δυνάμεις μας ή δε θέλουμε να τις δούμε. Κι αυτό γιατί μας βολεύει. Εμάς ή τους γύρω μας, ώστε να εξυπηρετούμε σκοπούς τους.
   
   Όσα αγαπάς, όσα ονειρεύεσαι, όσα εύχεσαι να σου τύχουν από μόνα τους, όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Όλοι μας έχουμε απεριόριστες δυνατότητες. Τα κότσια να το παραδεχτούμε δεν έχουμε γιατί τότε θα πρέπει και να δράσουμε.

 Ο κάμπος των δυνατοτήτων σου είναι εκεί πίσω και σε περιμένει. Καταπράσινος και γεμάτος όλων τον ειδών τα λουλούδια. Περιμένει να τον ανακαλύψεις, να γεμίσεις το σακίδιο εφόδια και να κάνεις τη ζωή σου όπως ακριβώς τη θέλεις.
 Ζήσε όπως σου αξίζει. Δεύτερη ζωή δεν έχει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου