Μην τρομάζεις όταν χάνεις ανθρώπους, τον εαυτό σου να φοβάσαι όταν χάνεις, για να τους ευχαριστήσεις όλους


 Υποχρεώσεις, δουλειά, λογαριασμοί, άγχη,  απογοητεύσεις, αναποδιές, κρίση, προβλήματα, τρέξιμο, γκρίνια.
Η μια μέρα πιο δύσκολη από την άλλη και μέσα σε όλα αυτά εσύ. Να σε παίρνει και να σε σηκώνει η δίνη της καθημερινότητας και εκεί που πας να ξαποστάσεις, έρχεται  και σκάει σαν πύραυλος το αντίο κάποιου.
 Και δωσ του  και σε παίρνει από κάτω. «Μα τι του έκανα;», «Τι ζήτησε και δεν το έδωσα;» , «Δεν έπρεπε να είμαι τόσο χαλαρός μαζί του, ορίστε τώρα εξαφανίστηκε», «Έπρεπε να προσποιούμαι κάτι  διαφορετικό, τότε δε θα έφευγε από τη ζωή μου»
 Πάμε καλά; Για να συνέλθουμε λίγο. Αρχικά ποιος είναι αυτός για τον οποίο θα προσαρμόσεις τον εαυτό σου;   Γιατί να το κάνεις; Και τι έγινε που έφυγε; Ήταν ποτέ εκεί; Μήπως ήθελε κάτι άλλο από αυτό που είσαι; Μήπως στο καλό και να μας γράφει στην τελική;
 Είσαι αυτό που είσαι. Να σε αγαπούν και να σε δέχονται όπως είσαι. Δε λέω να μην εξελίσσεσαι, ούτε να μην βελτιώνεσαι. Μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο. Αλλά αυτό το γνήσιο  κομμάτι του εαυτού σου, το πραγματικό, το ατόφιο, αυτό που έχτισες με το δάκρυ, τον ιδρώτα και το αίμα σου, δεν θα το βάζεις στην μπάντα ποτέ.
 Θέλεις όλοι να είναι καλά, να είναι ευτυχισμένοι, να σε θεωρούν το καλό παιδί, να μην έχουν παράπονα από εσένα, για να νιώθεις κι εσύ με αυτό τον τρόπο την αποδοχή και την εκτίμηση τους.
 Σαν δικηγόρος του διαβόλου όμως, έρχομαι να σε ρωτήσω: «Γιατί πουλάκι μου να σε σεβαστούν όταν εσύ  υποτιμάς τον εαυτό σου; Γιατί να σε νοιαστούν όταν εσύ ο ίδιος χάνεις την ψυχή σου στο βωμό των ψεύτικων σχέσεων; Γιατί να σε αποδεχτούν, όταν εσύ δεν αποδέχεσαι αυτό που είσαι και παίζεις ρόλους για να γίνεις αρεστός;
 Μην σε νοιάζει αν φεύγουν κάποιοι από τη ζωή σου. Ήρθαν, εξετέλεσαν το καθήκον τους και τώρα σου αδειάζουν τη γωνιά για να έχεις χώρο για ποιο ουσιαστικές γνωριμίες και σχέσεις.   
 Πρόσεξε μην χάσεις εσένα. Αυτό είναι το σημαντικό. Εκεί θέλω την προσοχή σου.
 Δεν αξίζει για κανένα και για τίποτα να χάσεις την ψυχή σου. Με αυτή γεννιέσαι και με αυτή θα πορευτείς . Μην την πουλήσεις, μην την χαρίσεις, μην την υποτιμήσεις, μην την χάσεις. Αυτή είναι όλος σου ο θησαυρός. Οι αξίες σου, τα βιώματά σου, οι αρχές σου, τα πάθη σου, η μαγεία σου, το μεγαλείο σου.
 Αν θες τόσο πολύ να είναι όλοι ευτυχισμένοι, ξεκίνα από τον εαυτό σου. Αν τα καταφέρεις τότε όσοι μείνουν δίπλα σου θα είναι και αυτοί, γιατί θα έχουν μείνει αυτοί που πραγματικά σε αγαπούν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου