Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση στη ζωή σου, είναι όταν πετυχαίνεις όσα σου έλεγαν ότι ποτέ δεν θα καταφέρεις !!!


 «Δεν μπορείς να σταθείς σε μια συζήτηση, οπότε καλύτερα να μη μιλάς», «Σιγά μην σπουδάσει ο γιος σου, αυτός είναι κουτός», « Καημενούλα μου, ποιος θα σε πάρει εσένα;», «Είσαι πολύ μεγάλη για να πας σχολείο», «Αυτή τη δουλειά δε θα την καταφέρεις ποτέ, θέλει δεξιότητες που δεν τις έχεις», «Έναν τέτοιο άντρα δε θα μπορέσεις ποτέ σου να τον κρατήσεις, αυτός είναι πολύ ανώτερος από εσένα», «Δεν μπορείς να ασχοληθείς με τον αθλητισμό, έχεις αναπηρία, πάρε το απόφαση», «Το παιδί σου έχει ελαττώματα, δεν θα καταφέρει τίποτα στη ζωή του», «Καημενούληδες, το παιδί σας γεννήθηκε με νοητική υστέρηση, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει χωρίς εσάς, δεν θα μάθει ποτέ του τίποτα»
 Μικρές, μεγάλες αποκλείσεις από αυτό που θεωρούν οι άλλοι κανονικό, λογικό, σύνηθες , φυσιολογικό και αμέσως να σου φορτώσουν το σταυρό του «δεν θα τα καταφέρεις». Επειδή είσαι μεγάλος, επειδή είσαι μικρός, επειδή είσαι καλός, επειδή είσαι κακός, επειδή σου κόλλησαν μια ταμπέλα, σου έδωσαν όνομα, το οποίο δε σου χωράει κι εσύ βάλθηκες να το φέρεις στα μέτρα σου .
 Σου είπαν δεν μπορείς κι εσύ τους πίστεψες; Σου είπαν είσαι λίγος κι εσύ τους άκουσες; Σου είπαν ότι το λένε για το καλό σου κι εσύ συμφώνησες;
 Αλήθεια ποιοι είναι όλοι αυτοί που καθόρισαν την πορεία σου; Μην είναι θεοί; Μην είναι τέλειοι; Μην έχουν κατακτήσει κάθε τους στόχο;
 Την απάντηση την ξέρεις καλύτερα από εμένα. Τίποτα από τα παραπάνω. Κοκόρια είναι και λαλούν μάτια μου. Θυμόσοφοι για κλάματα και σε έπεισαν πως είσαι μια σταλιά. Σε άφησαν κουλουριασμένο, μην και ορθώσεις παράστημα και τους επισκιάσεις. Έβγαλαν απωθημένα, φοβίες και ανασφάλειες δικές τους επάνω σου κι εσύ κάθεσαι και τους ακούς.
 Η ψυχή σου τι σου λέει; Η καρδιά σου τι λαχταρά; Τα μάτια σου τι επιθυμούν; Αυτό να κάνεις. Αυτό να εμπιστευτείς.
 Τέντωσε το κορμί σου να φτάσει τα τρία μέτρα. Πίστεψε στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου. Βρες πόσο πραγματικά αξίζεις. Αν κάτι σε χαλά στην τελική, άλλαξέ το. Όλα στο χέρι σου είναι.
Κλείσε τ’ αυτιά σου στην κακία του κόσμου. Ακόμη κι αν αυτοί που σε υποτιμούν είναι αυτοί που αγάπησες. Συγχώρησέ τους, δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι.
 Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα. Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Όσα πραγματικά ποθεί η ψυχούλα σου. Μπορείς να φτάσεις τ’ αστέρια αν το επιθυμείς. Από εσένα μόνο εξαρτάτε. Μην αφήνεις κανένα να σου πει τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Βρες το μόνο σου.
 Κι αν είσαι γονέας δώσε φτερά στο παιδί σου, μην το ευνουχίζεις. Δίδαξέ του ότι με επιμονή , με υπομονή και με προσπάθεια μπορεί να κατακτήσει τα πάντα. Δώσε του φτερά να πετάει και πλάτη να ακουμπήσει. Ας το να φτάσει πιο ψηλά από εσένα, δεν θα είσαι για πάντα εκεί. Κάποια στιγμή θα πρέπει κι αυτό να εκπληρώσει τον προορισμό του.
 Κι όταν τα καταφέρεις, κι όταν τους βγάλεις λάθος, κι όταν τα όνειρά σου πάρουν σάρκα και οστά, τότε η ευχαρίστησή σου θα είναι η μεγαλύτερη στη ζωή σου, όχι επειδή τους τάπωσες, αλλά επειδή η καρδιά σου είχε δίκιο. Μεγαλύτερη ευτυχία από το να τα έχεις καλά με εσένα δεν υπάρχει.
 Μην πιστέψεις ποτέ ότι υπάρχει κάτι στον κόσμο που δεν μπορείς να το καταφέρεις, πίστη, υπομονή, επιμονή, ελπίδα κι αγάπη χρειάζεται. Έχεις όλα τα εφόδια κι όσα σου λείπουν θα τα βρεις στο δρόμο σου. Αυτός είναι ο προορισμός μου. Κάνε το ταξίδι σου κι άσε τις συμπληγάδες και τους Κύκλωπες να λεν πως δεν μπορείς. Εσύ ξέρεις πως η Ιθάκη σου είναι εκεί για σένα.   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου