Η κάθε δυσκολία στη ζωή μας είναι χρήσιμη. Ακόμη και η πέτρα κάτω από πίεση γίνεται διαμάντι.


 «Γιατί να συμβεί αυτό σε μένα;» , «Πόσο ακόμη;», «Όλα σε μένα;», ‘Έπρεπε να συμβεί κι αυτό τώρα;»
 Σου θυμίζει κάτι;
 «Πάντα κάτι συμβαίνει», «Δεν προλαβαίνω να χαρώ», «Όλα σε εμένα δύσκολα»
 Αυτό μήπως;
 Μπορεί να έχεις δίκιο. Μπορεί όντως να βιώνεις κατά καιρούς κάποιες δυσκολίες. Μπορεί και κάποιες προσπάθειές σου να βρίσκουν άδοξο τέλος. Μπορεί συχνά να νιώθεις ματαίωση ή πως για να πετύχεις κάτι ταλαιπωρήσε πολύ.
 Αναρωτήθηκες όμως  τι έχεις αποκομίσει από όλα αυτά;
 Ποιος θα ήσουν αν είχες άλλη ζωή;
 Η κάθε δυσκολία είναι ένα σχολείο. Σου μαθαίνει την υπομονή, την επιμονή, την καρτερία, τις μεγαλύτερες αρετές που μπορεί να έχει κάποιος. Σου μαθαίνει να εκτιμάς, να αγαπάς, να πονάς κάτι που με κόπο έχτισες.
 Κάθε εμπόδιο στη ζωή σου σε έχει κάνει λίγο πιο σοφό, λίγο πιο δίκαιο, λίγο πιο δυνατό.
 Κάθε φορά που μια στραβή σε έβγαλε από το δρόμο σου, σε πήγε σε άλλους δρόμους, καινούριους, διαφορετικούς που ποτέ δεν θα είχες γνωρίσει σε άλλη περίπτωση.
 Ποιος θα ήσουν αν η ζωή σου ήταν πιο εύκολη; Τι θα είχες σήμερα να διηγηθείς; Ποια παρακαταθήκη θα άφηνες πίσω σου; Πόσο δυνατός θα ήσουν σήμερα; Θα πίστευες το ίδιο στον εαυτό σου; Θα ήσουν τόσο περήφανος για όσα κατάφερες, αν σου είχαν εύκολα χαριστεί; Θα τα εκτιμούσες το ίδιο;
 Πόσο πιο σύντομη κι αδιάφορη θα ήταν η ιστορία σου; Αναρωτήθηκες ποτέ;
 Κι από την άλλη, ποιες ήταν πραγματικά οι δυσκολίες που αντιμετώπισες; Μήπως ήταν οι μικρότερες από όσα θα μπορούσαν να σε δυσκολέψουν; Μήπως μέσα από αυτές έμαθες να στέκεσαι στα πόδια σου;
 Μήπως μέσα από αυτές κατάλαβες ποιοι αξίζουν να είναι δίπλα σου;
 Για να είσαι εδώ αυτή τη στιγμή, μάλλον τις ξεπέρασες, μάλλον δε σε κατέβαλαν, σίγουρα ήταν το μικρότερο κακό που θα μπορούσες να πάθεις.  Σίγουρα ήταν λιγότερα από αυτά που θα μπορούσες να αντέξεις.
 Μάθε να εκτιμάς όσα σου φέρνει η ζωή. Μην γκρινιάζεις και μην απελπίζεσαι. Όλα για καλό λέει ο σοφός λαός μας γίνονται και κοίταξέ τον, επιβιώνει στις χειρότερες καταστάσεις ανά τους αιώνες. Κάτι θα ξέρει.
 Και οι πέτρες ακόμη κάτω από πίεση γίνονται διαμάντια.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου