Αν πιστεύεις ότι μπορείς να πετάξεις θα πετάξεις, αν πιστεύεις πως θα πέσεις, έχεις ήδη γκρεμοτσακιστεί.


«Δεν ξέρω», «Δεν μπορώ», «Δεν θα τα καταφέρω», «Είμαι λίγος», «Είμαι ένα τίποτα», «Αυτά είναι για άλλους» κι άλλα τέτοια πολλά χαριτωμένα.
  Όλη αυτή η αρνητική συμπεριφορά έχει  ως αποτέλεσμα να σε οδηγεί σε σίγουρη αποτυχία. Άλλωστε είναι κι ένας τρόπος να επιβεβαιώσεις στον εαυτό σου, πως είχε δίκιο όταν έλεγε ότι θα αποτύχει.
 Τι νομίζεις ότι θα κερδίσεις με το να σε μειώνεις; Θα ξορκίσεις το κακό; Θα είναι λιγότερο οδυνηρό το αποτέλεσμα;
 Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να ζεις μέσα στο ψέμα σου. Όλη αυτή η αρνητική στάση απέναντι στη ζωή και τους ανθρώπους, απέναντι σε εσένα , όλο αυτό το άγχος, οι φοβίες, που μόνος σου προκαλείς, όλο αυτό το ψέμα που καταπίνεις για αλήθεια, είναι η αυτοκαταστροφή σου.
  Ξεκόλλα από το δεν μπορώ, καλά λέει ο σοφός λαός μας, «Δεν υπάρχει δε μπορώ, δε θέλω υπάρχει»
  Ίσως παλαιότερα να βίωσες κάποιες καταστάσεις που να στέφθηκαν από αποτυχία, να τις διόγκωσες στο μυαλό σου, να τις στόλισες με άγχος και πανικό και ιδού το αποτέλεσμα. Ένας Σαμψών που νομίζει ότι έχασε τα μαλλιά του, ενώ τα έχει πιασμένα ψηλά με κλάμερ.
  Είσαι αυτός που είσαι, ένα θαύμα   μοναδικό της φύσης, με τις άπειρες δυνατότητές του.
  Ότι πραγματικά θελήσεις, μπορείς να το κάνεις πράξη. Θέληση και προσπάθεια χρειάζεται. Ακόμη κι αν δεν το πετύχεις με την πρώτη, μην το βάλεις κάτω, δες τις προσπάθειές σου σαν πρόβες πριν την τελική παράσταση.
 Πίστεψε σε εσένα. Δες καλά τον εαυτό σου, γνώρισε τον, μάθε τα εφόδια που έχεις, τα προτερήματά σου δηλαδή, μάθε από τα λάθη σου, πίστεψε στη ζωή και τέντωσε το τόξο σου με όλη σου τη δύναμη. Κέντραρε στο στόχο σου και κατέκτησε τον.
  Όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Εδώ πατήσαμε στο φεγγάρι, λένε, εσύ που κολλάς;
  Διώξε από δίπλα σου ανθρώπους που σε υποτιμούν, δε φταίνε αυτοί, εσύ τους κάλεσες στη ζωή σου ή τους έδωσες γήπεδο να παίξουν μπάλα, από φόβο μην ζηλέψεις τα πουλιά και τολμήσεις να πετάξεις.
  Χαμογέλα πλατιά στη ζωή. Είναι ένα θαύμα από μόνη της.
  Αν εσύ το θελήσεις να πετάξεις, τότε θα πετάξεις. Αν εσύ θελήσεις να πέσεις, τότε θα γκρεμοτσακιστείς. Δικό σου το μαχαίρι, δικό σου και το καρπούζι. Κάνε τα όνειρα σου πράξη. Αφού μπορείς.
  Κι όταν φτάσεις τον ήλιο δείξε το δρόμο και σε άλλους με ένα χαμόγελο. Κάνε την αρχή στη θετικότητα. Αρκετή μαυρίλα έχουμε γύρω μας. Γίνε εσύ το φως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου