Επέλεξε δίπλα σου ανθρώπους που θέλουν εσένα, όχι κάτι από σένα


Όλη σου η ζωή είναι εξετάσεις. Εξετάσεις στο σχολείο, εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, εξετάσεις στις σχέσεις, ναι καλά διάβασες, κι εκεί ακόμη εξετάσεις δίνουμε, εξετάσεις για να βρούμε δουλειά, εξετάσεις στις παρέες, εξετάσεις παντού. Κάθε μέρα και μία δοκιμασία. Και γύρω μας άνθρωποι που δεν τους έχουμε επιλέξει. Συγγενείς κομπλεξικοί, γονείς  που μεταφέρουν τα δικά τους τραύματα, παιδαγωγοί που μισούν την δουλειά τους, λειτουργοί που μας αντιμετωπίζουν ως πορτοφόλι , ιδανικά που ξεπέφτουν όλο και πιο πολύ στα μάτια μας, συνάδελφοι προβληματικοί, αφεντικά ηγεμονικά.
 Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί που εμείς επιλέγουμε να βάλουμε στη ζωή μας. Οι σχέσεις μας, ο σύντροφός μας, οι φίλοι μας.
 Εκεί μην κάνεις καμία έκπτωση. Εκεί επέλεξε ανθρώπους που θέλουν εσένα.
 Μην γίνεις ποτέ αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι να γίνεις. Όλη σου η ζωή ήταν ένας φούρνος ,που έψησε το καλούπι από το οποίο ξεπήδησες εσύ. Όσα ρούφηξες από τους άλλους, από δικές σου εμπειρίες, από σκληρά βιώματα, από τραύματα που άφησαν πληγές στο σώμα και την καρδιά σου, από χαρές που γλύκαναν την πίκρα σου, από χαμόγελα που φόρεσες βέρα σου, από αγάπες που σε έκαναν πλούσιο, από νύχτες που δεν ξημέρωνε, από ξημερώματα γεμάτα πυρετό, από πάθη, από λάθη, από τις αλήθειες σου, από τις κακίες σου, από αρχές από το σπίτι σου, από μια ανάσα Θεό.
 Όλα αυτά είσαι εσύ. Πάλεψες πολύ να φτάσεις να γίνεις αυτό που είσαι. Πρέπει να είσαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Είσαι μοναδικός.
 Μην επιτρέψεις σε κανένα να προσπαθήσει να σ’ αλλάξει, αν κάτι δε σου κάθεται καλά θα το αλλάξεις μόνος σου.
 Μην επιλέξεις πότε άτομα που θέλουν μόνο κάτι από εσένα, ένα κομμάτι σου μόνο, μια σταλιά από τον ουρανό σου. Δεν είσαι κομμάτια, είσαι κάτι ολόκληρο. Κι αν παρ’ ελπίδα αποφασίσεις να σπάσεις για να μοιραστείς , τι νομίζεις πως θα μείνει; Τι νομίζεις ότι θα μπορέσεις να δώσεις παρά ψιχουλάκια σου.
 Επέλεξε αυτούς που θα θέλουν εσένα, όπως είσαι, όσο αξίζεις.
 Κάποιοι θα σε αναζητήσουν επειδή θα θέλουν κάτι από εσένα. Σαν να είσαι αντικείμενο προς χρησιμοποίηση. Να πατήσουν επάνω σου για να ανέβουν ψηλότερα. Να σε γονατίσουν για να νιώσουν καλύτεροί σου.
 Αυτούς τι τους θες; Τι να τους κάνεις; Νιώθεις αντικείμενο προς χρήση; Δε νομίζω. Είσαι πολλά παραπάνω. Θυμήσου το κάθε φορά που σε πλησιάζουν τοξικές φυσιογνωμίες. Βγάλε τους από τη ζωή σου.
 Μην φοβάσαι πως θα μείνεις μόνος. Το αντίθετο θα συμβεί. Θα αφήσεις χώρο επιτέλους να μπουν καινούριοι. Άτομα που επιτέλους θα εκτιμήσουν όλα όσα είσαι. Μην πιστέψεις ποτέ πως δεν αξίζεις. Η αλήθεια είναι ότι όλοι αξίζουμε πολλά. Αν το θελήσουμε θα μας αποδοθούν.
 Φτιάξε τον κύκλο σου με υπέροχους ανθρώπους που θέλουν εσένα. Γέμισέ τον με χρώματα, μουσικές κι αρώματα, με χαμόγελα, αγάπη και σεβασμό.
 Είναι μικρή η ζωή μας κι αξίζει να την απολαμβάνουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου