Αντί για Prozac θα πάρω ένα «Δόξα τω Θεώ»

 Το αντικαταθλιπτικό Prozac  ενισχύει τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη. Κάπως έτσι λειτουργεί και η ευγνωμοσύνη. Ενισχύει τον ίδιο νευροδιαβιβαστή.

  Όλα σου φαίνονται μικρά, ανούσια, μάταια, λίγα, άχρωμα, άοσμα, αδιάφορα, κουραστικά, δυσβάσταχτα κ.τ.ο.; Η καθημερινότητα σου περιλαμβάνει πολλά «ουφ»; Είσαι συχνά ανικανοποίητος;

 Μήπως υπερβάλλεις λίγο;

 Δε λέω, παγκόσμιες αδικίες και καταστροφές, ανεργία,  κρίση, αποξένωση, διαζύγια, μοναξιά. Είναι πολλά. Είναι όμως μόνο αυτά; Δεν μπορεί.

 Ο ήλιος λάμπει, έχουμε δύο ανθρώπους που επικοινωνούμε, έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας να προστατευτούμε, έχουμε την υγεία μας, τα χέρια μας να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας, τα μάτια μας να θαυμάζουμε την ομορφιά της φύσης, έχουμε ένα πιάτο φαγητό. Αν με αφήσεις θα σου γράψω κι άλλα χίλια πράγματα που έχεις αν κι εσύ τα ξέρεις καλύτερα από εμένα.

 Κάνε λοιπόν τη λίστα σου και νιώσε ευγνωμοσύνη, επέτρεψε στον εαυτό σου να βγει από τη θλίψη και να ισιώσει το παράστημα του.

 Σκέψου για την κάθε μέρα που περνάει για πόσα πράγματα  θα πρέπει να νιώθεις ευγνώμων και άφησε τα οφέλη της να αλλάξουν την ζωή σου μαγικά.

 Σε καμία περίπτωση δε λέω να καταπιέσεις τα αρνητικά σου συναισθήματα. Δεν είναι όμως όλα αρνητικά.

 Στην αρχή προσπάθησε κάθε μέρα να σημειώνεις πέντε λόγους για τους οποίους αισθάνεσαι ευγνώμων, στην πορεία θα γίνεται αυτόματα.

 Άσε το θαύμα να συμβεί και πες κι ένα «δόξα τω Θεώ» είμαι σίγουρη πως στην πορεία θα βρεις πολλούς λόγους για να το κάνεις και το αποτέλεσμα θα σου δώσει κι άλλος τόσους.

 Οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο αγαπητοί, οι χαμογελαστοί άνθρωποι έχουν περισσότερες ευκαιρίες, οι θετικοί άνθρωποι έλκουν θετικά πράγματα. Γιατί να μην είσαι ένας από αυτούς; Εύκολο είναι γιατί είναι στο χέρι σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου