Μίλα μου, εξήγησέ μου, δεν είμαι ο μάντης Κάλχας

«Μα δεν καταλαβαίνει τίποτα»  «Του κρατάω μούτρα από χθες, να μάθει αυτός» «Ξέχασε την επέτειό μας, έξαλλη έγινα» «Θυμώνω πολύ με αυτά που λέει και κάνει» «Έτσι όπως φέρεται γίνομαι δυστυχισμένος» «Δεν αντέχω άλλο θα με σκάσει».
 Το είπες; Το έχεις εξηγήσει; Το έδωσες στον άλλο να το καταλάβει; Έκανες συζήτηση μαζί του; Όχι γκρίνια και μούτρα, όμορφη ξεκάθαρη συζήτηση. Το έχεις κάνει; Μην απαντήσεις σε εμένα, στον εαυτό σου απάντησε.
 Δεν είναι ο άλλος υποχρεωμένος ούτε να ξέρει, ούτε να μαντεύει, ούτε να ψυχανεμίζεται  τα θέλω και τα μη θέλω τα δικά σου.
 Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Έχουμε τις δικές μας αρχές και πιστεύω, τις δικές μας καταβολές, τις δικές μας εμπειρίες, το δικό μας τρόπο σκέψης, τις δικές μας προτεραιότητες , το δικό μας τρόπο έκφρασης, αλλά και τις δικές μας απαιτήσεις.
 Υπάρχουν κάποια πράγματα που όταν γίνονται  σε μία σχέση, για εσένα είναι σημαντικά. Υπάρχουν και κάποια άλλα τα οποία σε ενοχλούν, ίσως και να σε νευριάζουν.
 Το είπες; Το έχεις εξηγήσει στο ταίρι σου; Έκατσες χαλαρά και με ηρεμία κάποια στιγμή να κάνεις συζήτηση;  
 Απλά και γλυκά, εξήγησε στον άνθρωπο τα θέλω σου, αλλά και γιατί είναι σημαντικά για εσένα. «Θα μου άρεσε να γιορτάζουμε την επέτειο  της γνωριμίας μας. Για μένα είναι σημαντική μέρα γιατί σε γνώρισα. Είναι μια μικρή γιορτή. Τι λες θα προσπαθήσεις να το θυμάσαι; Θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα.» και όχι « Ξέρεις τι είναι σήμερα; Σιγά μην ήξερες, μήπως σε νοιάζει πως νιώθω εγώ;»
 Ε, που να καταλάβει ο άνθρωπος με το δεύτερο τρόπο; Εσύ θα καταλάβαινες; Υποθέσεις θα έκανες ή θα σκεφτόσουν πως έχει νεύρα και γκρινιάζει και θα ήθελες να σε αφήσει στην ησυχία σου;
 Ή αυτά που σε ενοχλούν, μπορεί να είναι απλά και καθημερινά, που στην αρχή μπορούσες να τα παραβλέψεις, αλλά στην πορεία δημιουργούν πρόβλημα. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να τα καταλαβαίνει αν εσύ δεν τα πεις.  
 Δεν αρκεί να δείχνεις αυτό που θες ή αυτό που δε θες, δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αναλύσεις συμπεριφοράς στο μυαλό τους.
 Όπως και δεν αρκεί να το λες. Χρειάζεται να το εξηγείς κι όλα. Το μου αρέσει γιατί έτσι, δημιουργεί άμυνες οι οποίες γίνονται επίθεση. Το μου αρέσει γι’ αυτό το λόγο κάτι, καθιστά σαφές το αίτημά σου.
 Είναι απλά πολύ τα πράγματα, εμείς τα κάνουμε σύνθετα, πολύπλοκα και δύσκολα. Ας κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο απλή, πιο τρυφερή, γιατί το «σου εξηγώ», κρύβει και μια τρυφερότητα. Σου εξηγώ γιατί θέλω να είμαστε ευτυχισμένοι, σου εξηγώ γιατί πιστεύω ότι θα με καταλάβεις και θα νοιαστείς. Σου εξηγώ επειδή σε σέβομαι και θεωρώ πως χρειάζεται να σου μιλήσω. Σου εξηγώ γιατί με ενδιαφέρεις και επειδή θέλω να με ξέρεις καλά. Εσύ μόνο. Οι άλλοι δε με ενδιαφέρουν και τόσο.
 Όταν σε μία σχέση η συζήτηση είναι καθημερινότητα, το ζευγάρι καταφέρνει να νιώθει ασφάλεια, κάτι που είναι κι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο συνάπτουμε σχέσεις .
 Δεν είναι πουλί μου κανένας μας  μάντης, για να καταλαβαίνουμε τι έχει ο άλλος στο μυαλό του, κι αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι αδιαφορούμε ούτε ότι δεν νοιαζόμαστε. Δώσε στον εαυτό σου και στον σύντροφό σου τη χαρά να σε γνωρίσει, ε κι άμα δεν το κάνει συζητάμε μετά τη βαρύτητα έκαστου τηγανιού .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου