Άγχος με άγχος από το άγχος μου.....


Άγχος για τη δουλειά, άγχος για τις σχέσεις, άγχος για τα λεφτά, άγχος για τις εξετάσεις, άγχος για την οικογένεια, άγχος για την καθημερινότητα, άγχος για τα πάντα, με άγχος στα πάντα, άγχος… πάντα.
 Πόσο να αντέξει κι αυτός ο δόλιος οργανισμός;
 Εντάξει όσον αφορά το δημιουργικό άγχος. Εντάξει και το άγχος του οργανισμού στο πέρασμα από εποχή σε εποχή. Βοηθά στην προσαρμογή.
Εγώ για το άλλο μιλώ. Εκείνο το υπερβολικό, εκείνο το μόνιμο το αρρωστημένο. Εκείνο που παγώνει το σώμα σου, εκείνο που  θολώνει το μυαλό, εκείνο που θολώνει την κρίση και τελικά σε καθιστά αδύναμο να λειτουργήσεις.
 Θα μου πεις είναι φυσιολογική αντίδραση στο φόβο, ο οποίος με τη σειρά του είναι απαραίτητο συναίσθημα στην επιβίωση. Ναι, με μέτρο όμως.
 Ο οργανισμός μας είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να αντιδρά με άγχος όταν πρέπει να παλέψει για την επιβίωση του ή να τραπεί σε φυγή, προκειμένου να σωθεί από κάποια απειλή. Τότε λοιπόν συσσωρεύεται το αίμα στα άκρα ώστε να εξυπηρετηθούν αυτοί οι σκοποί. Μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε το κακό που προκαλούμε στο σώμα μας όταν αγχωνόμαστε και παρόλα αυτά παραμένουμε στατικοί.     
 Την ώρα που αγχώνεσαι πάρε μια βαθιά ανάσα και μέτρα μέχρι το είκοσι. Άδειασε το μυαλό σου για λίγο, μην σε στενοχωρεί δεν είναι χρόνος χαμένος. Είναι μια ώθηση στον εαυτό σου για καθαρότερες σκέψεις.
 Κάνε περιπάτους, ασχολήσου με δουλειές που χρησιμοποιείς τα χέρια σου, κλείσε την τηλεόραση.
 Προγραμμάτισε μια ευχάριστη δραστηριότητα για κάθε μέρα.
 Κράτα ημερολόγιο με τις καθημερινές σου σκέψεις, έτσι μπορεί να βρεις και τους παράγοντες που σου προκαλούν στρεσογόνα συναισθήματα.
 Διάβασε ένα βιβλίο.
 Υιοθετείστε ένα κατοικίδιο και ασχοληθείτε μαζί του.
 Πέρασε χρόνο με τους κολλητούς σου.
 Κάνε πράγματα που σου αρέσουν.
 Τραγούδα
 Κάνε σεξ
 Βάλε την άσκηση στη ζωή σου
 Γέμισε την μπανιέρα και αφέσου σε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο
 Κάνε μασάζ
 Κάνε μία μία τις δουλείες σου
 Αναζητήστε τον ήλιο, αυτόν ακόμη δεν μπορούν να μας τον στερήσουν
 Προσπάθησε να μην είσαι τέλειος. Αυτές οι μικρές ατέλειές μας είναι που μας κάνουν ξεχωριστούς.
 Είναι πραγματικότητα δυστυχώς και τα άσχημα συναισθήματα στη ζωή μας, πολλές φορές μάλιστα είναι απολύτως δικαιολογημένα. Είναι ανθρώπινο να τα βιώνουμε και να μας ρίχνουν ακόμη, αρκεί όμως να μην είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα στη ζωή μας.
 Αν χρειαστεί να κλάψεις κάνε το, δεν σε αδειάζει το κλάμα σε γεμίζει στην τελική. Αλλά οχύρωσε τον εαυτό σου. Μάθε του να την παλεύει και να τα ξεπερνά. Να αντιστέκεται  στην βαριά θλίψη και να είναι λειτουργικός. Σε χρειάζεσαι οπότε φρόντισε τον εαυτό σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου