Η ζωή δεν έχει μόνο απογοητεύσεις, είναι γεμάτη ευκαιρίες. Εσύ από ποια πλευρά θέλεις να την κοιτάς;

 Απέτυχες στις πανελλήνιες; Πήρες κιλά; Χώρισες; Έχασες τη δουλειά σου; Σταμάτησες να μιλάς με κάποιους φίλους σου; Δεν κέρδισες στο Τζόκερ; Συγχαρητήρια, μόλις έδωσες στον εαυτό σου μια ευκαιρία να κάνει καινούρια πράγματα, που ίσως να του ταιριάζουν περισσότερο.
 Και τι έγινε που δε θα μπεις φέτος σε κάποια Πανεπιστημιακή σχολή; Ποιος σου είπε ότι τελειώνουν οι σταδιοδρομίες εκεί; Μήπως είναι μια ευκαιρία να σκεφτείς τι πραγματικά σου αρέσει να κάνεις ως επάγγελμα; Μήπως είσαι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης ή ένας ευρηματικός τεχνίτης;
 Τελείωσε μια σχέση και ξαφνικά στα μάτια σου μοιάζει θεός, φωνάζεις ότι μόνο με αυτό το άτομο και με κανένα άλλο δε θέλεις να είσαι. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επανασύνδεσης και νιώθεις ότι θα μείνεις μόνος για το υπόλοιπο της ζωής σου. Νιώθεις λες και τελείωσε η ζωή σου. Είσαι σίγουρος; Μήπως υπήρχαν κάποια προβληματάκια και τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι; Μήπως δεν νιώθατε στο 100% τα ίδια πράγματα; Μήπως στην πραγματικότητα είχατε άλλους στόχους; Μήπως βρε παιδί μου, λέω μήπως μιλούσατε άλλη γλώσσα; Αν δεν κάνω λάθος, διορθώστε με παρακαλώ, και πριν γνωρίσεις τον εν λόγω άνθρωπο είχες ζωή και ζούσες, έτσι θα συνεχίσεις να ζεις και τώρα. Ευκαιρία για νέες γνωριμίες. Νέους ανθρώπους, φλερτ κι επιτέλους ευκαιρία να μείνεις λίγο μόνος και να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να σου πει τι  ακριβώς θα τον έκανε ευτυχισμένο.
 Αντί να χάσεις κάποια κιλά όπως ορίζει η νέα μόδα των αποστεωμένων εσύ πήρες; Και τι έγινε; Αν πραγματικά το θες θα χαθούν. Άσε που δεν πάει σε όλους το στιλ του «από τα κόκαλα βγαλμένο». Οι ζουμεροί άνθρωποι ήταν είναι και θα είναι πάντα η χαρά της ζωής. Είναι και ευκαιρία άλλωστε να δεις πόσο πολύ αρέσεις και για όλα τα άλλα χαρίσματά σου.
 Έχασες τη δουλειά σου, εσύ και το 70% αυτής της χώρας. Οι λογαριασμοί τρέχουν και εσένα σε έπιασε πανικός. Κάτσε χαλάρωσε και σκέψου πως μπορείς να ελαττώσεις κάποια έξοδα. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους μας κατά βάθος ότι δεν έχουμε τόσες ανάγκες όσες μας έπεισαν ότι έχουμε με τη μέθοδο marketing. Ευκαιρία λοιπόν να ψάξεις να βρεις κάτι να σου αρέσει περισσότερο, να αναδείξει τα ταλέντα σου και τις δεξιότητες σου, να σε βοηθήσει να αναπτύξεις νέα και να σε εντάξει σε νέο, ίσως πιο αναζωογονητικό περιβάλλον. Τώρα είναι ίσως μία ευκαιρία, που με το δύσκολο τρόπο, θα σε αναγκάσει να βγεις από το καβούκι σου, να ψαχτείς, να ρωτήσεις, να κυνηγήσεις, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.  
 Σταμάτησες να μιλάς με κάποιους ανθρώπους; Αν είναι μια απλή παρεξήγηση και προσπαθήσετε αμφότεροι θα λυθεί, αν δεν λυθεί μάλλον καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα και άδειασε χώρος για να μπουν πιο αληθινές σχέσεις στη ζωή σου.
 Αυτά κι άλλα τόσα, μικρές και μεγάλες απογοητεύσεις, που σε κάνουν να χαλιέσαι, να ζορίζεσαι να δυσανασχετείς, να σε παίρνει από κάτω, να γκρινιάζεις, να στεναχωριέσαι, να φωνάζεις «είσαι άδικη ζωή, σε μισώ» , είναι τόσο μεγάλα προβλήματα όση και η έκταση που εσύ θα τους δώσεις .
 Το κάθε εμπόδιο, η κάθε δυσκολία είναι μια ευκαιρία ζωής. Άρπαξε την από τα μαλλιά και δως της να καταλάβει. Μη κοιτάς την ζωή σου μονόπλευρα. Προσπάθησε να δεις τα πράγματα και από άλλες οπτικές. Συζήτησε ότι σε απασχολεί. Δεν λέω να δεχτείς ότι σου δίνεται αμάσητο, αλλά πολλές φορές μπλοκάρουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως μια κατάσταση.
 Αντιμετώπισε την κάθε σου μέρα σαν μία ακόμη ευκαιρία στην ευτυχία.
 Αρκεί να τις δεις από αυτή την πλευρά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου