Δεν χρειάζεσαι αντικαταθλιπτικά, καλούς φίλους και ξεβόλεμα χρειάζεσαι!!!

Έχεις πολύ άγχος. Βίωσες κάποια απόρριψη η οποία σου μαυρίζει την ψυχή. Έχεις χάσει κάποιον αγαπημένο σου και ξαφνικά όλα γύρω σου έχουν μαυρίσει. Η ζωή σου δεν είναι όπως την ονειρευόσουν και αδυνατείς να την αλλάξεις. Ζηλεύεις την ευτυχία των άλλων. Εσύ ποτέ δεν την ένιωσες. Νιώθεις μόνος σου. Αυτή η αίσθηση της ερημιάς σε έχει τσακίσει.  Όλα σου μοιάζουν λίγα και μάταια. Ανούσια και ανιαρά.

 Δεν χρειάζεσαι αντικαταθλιπτικά. Καλούς φίλους χρειάζεσαι και ξεβόλεμα.

 ‘Ίσως να ακούγεται σκληρό αλλά δεν είναι. Τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι μαγικά χαπάκια που φτιάχνουν τη ζωή μας καλύτερη. Μόνο οι ίδιοι με τις επιλογές μας μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό.

 Καλούς φίλους χρειαζόμαστε. Ανθρώπους δίπλα μας να μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε, να μας στηρίζουν, να μας μαλώνουν, να μας λένε την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι, να μας αγκαλιάζουν δυνατά και να μας κάνουν να γελάμε με τα λάθη μας.

 Έρευνες από Βρετανούς Ψυχιάτρους κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως η  σημερινή κοινωνία δεν έχει ανοχή στον πόνο, έχει μηδαμινή ανθεκτικότητα, παραιτείται εύκολα στην όποια προσπάθεια και αυτό  που για τους παλαιότερους ήταν δεδομένο, η στωικότητα και η υπομονή , σε εμάς εξελίχθηκε στο  «ας πάρω ένα αντικαταθλιπτικό».

 Εκτός της οικογένειάς μας, όλους τους άλλους ανθρώπους γύρω μας τους επιλέγουμε. Ας το κάνουμε με το χέρι στην καρδιά. Θα είναι η οικογένεια που θα μας συντροφέψει και θα δώσει άλλη ουσία στη ζωή μας.

 Αν νιώθουμε μόνοι, θλιμμένοι, ανεπαρκείς , πνιγμένοι, ας απευθυνθούμε στους φίλους μας, ας ζητήσουμε συμβουλή και στήριξη, ας πάρουμε μια αγκαλιά τον σύντροφό μας , ας υιοθετήσουμε ένα κατοικίδιο,   ας κλείσουμε την τηλεόραση , ας σηκωθούμε από τον καναπέ κι ας αποκτήσουμε ένα χόμπι εκτός σπιτιού, που να μας φέρνει σε επαφή με άλλους ανθρώπους,  με τους οποίους θα μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη, ας έρθουμε σε επαφή με τη φύση.

 Καλό θα είναι να θυμηθούμε λίγο την έννοια της υπομονής, δεν είναι τόσο τρομερό πια να κάνουμε λίγη υπομονή ώστε να ξεπεραστεί μια κατάσταση ή να επιτευχθεί ένας στόχος. Πως θα προαχθούμε ως προσωπικότητες εάν τα θέλουμε όλα αυτόματα και καλώς καμωμένα; Αυτή είναι η μαγεία της ζωής, να προσπαθείς ,να ανεβαίνεις, να πέφτεις και να σηκώνεσαι, να γελάς και να κλαις,  να αγαπάς, να πονάς, να ματαιώνεσαι, να επιβεβαιώνεσαι , μα πάνω απ’ όλα να ζεις.    

 Όταν κατανοήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και θέσουμε σαφής στόχους τα πράγματα θα γίνουν πιο απλά.

 Σκέψου τη ζωή που φαντάζεσαι πως θέλεις, σκέψου πως και οι απώλειες και οι απορρίψεις είναι ένα μικρό κομμάτι αυτής. Αν δεν βρέξει άλλωστε δεν μπορεί να βγει το ουράνιο τόξο κι αν δεν έχεις γευτεί την πίκρα δεν μπορείς να εκτιμήσεις τη γλύκα της ζωής.

 Όλα είναι στο χέρι σου. Διάλεξε ποιους ανθρώπους θέλεις γύρω σου και ζήσε μαζί τους υπέροχες στιγμές, απαίτησε την αγάπη και μοίρασε απλόχερα τη δική σου.

 Ονειρέψου με τα μάτια ανοιχτά, μην βάζεις φρένα στο όνειρο, τσάμπα είναι στην τελική. Ερωτεύσου την ομορφιά γύρω σου, δεν είναι όλα ή άσπρο ή μαύρο, ευτυχώς η φύση γέννησε εκατομμύρια χρώματα που μόνο αν είσαι τυφλός δεν μπορείς να τα δεις.  Κυνήγησε τα όνειρά σου, ποτέ δεν είναι αργά για μια καινούρια αρχή. Ποτέ δεν τελειώνει η ζωή σε ένα λάθος. Κι αυτά καλά είναι γιατί μας διδάσκουν. Αν εστιάζουμε μόνο στα αρνητικά , αρνητικά θα έλκουμε. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες σ’ αυτές πρέπει να εστιάζουμε.

 Ξεβολέψου. Σήκω, ψάξε, βγες, κινήσου, κυνήγα, γέλα δυνατά. Ζήσε, άλλωστε δεύτερη ζωή δεν έχει.

 Είσαι σίγουρος πως εσύ ανήκεις στο 10% που πραγματικά χρειάζεται αντικαταθλιπτικά ή μήπως ακολουθείς τη μόδα της εποχής;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου