Δε χάνεις ποτέ. Ή κερδίζεις, ή μαθαίνεις




Πόσα «έχασα» έχεις ξεστομίσει στη ζωή σου; ‘Έχασα χρόνο. Έχασα τον εαυτό μου. Έχασα τα νιάτα μου. Έχασα τα χρήματα μου. Έχασα το τρένο της ζωής. Έχασα το μυαλό μου. Έχασα την ευκαιρία. Έχασα την πίστη μου.  Ή το άλλο το πιο πετυχημένο: «Έχασα τα καλύτερα μου χρόνια» .Έχασα, έχασα, έχασα.

 Τίποτα δεν χάνεται ποτέ. Επένδυση είναι όλα. Και ο χρόνος, και η σκέψη, και η εύνοια μας και τα χρήματα και ότι άλλο διαθέτουμε στο παιχνίδι της ζωής μας. Γι’ αυτό υπάρχουν. Για να ποντάρουμε με αυτά στη ζωή. Για να ποντάρουμε στην ευτυχία, στο όνειρο, σε αυτό που ποθεί η ψυχούλα μας.

 Κάποιες φορές το ποντάρισμα μας φέρνει κέρδος. Ένα υπέροχο άνθρωπο που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. Ένα καλό φίλο στήριγμα, για το υπόλοιπο της ζωής μας. Μια καριέρα για την οποία είμαστε περήφανοι. Μια οικογένεια λιμάνι.  

 Κάποιες άλλες φορές όμως το ποντάρισμα δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα . Τότε είναι που αρχίζει το παράπονο, τα «γιατί», η απογοήτευση, ο πόνος και το αίσθημα της απώλειας.

 Μα καλά είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι έχασες;

 Βλέπεις να σου λείπει κάποιο κομμάτι; Ολόκληρος είσαι και πάλι. Ολόκληρος και μόνος όπως γεννήθηκες. Δηλαδή μια χαρά.

 Αν δεν ερχόντουσαν έτσι τα πράγματα θα ήξερες τι δε σου κάνει; Θα γνώριζες τι δε σου ταιριάζει; Στο τέλος τέλος θα ήξερες ποιες από τις συμπεριφορές σου διώχνουν αυτά που ποθείς;

 Όχι φυσικά. Οπότε πάλι κερδισμένος είσαι. Αυτή τη φορά σε γνώση και η γνώση είναι πλούτος.

 Τώρα εσύ θα λες, μα καλά δεν υπάρχει λιγότερο επώδυνος τρόπος για να μάθω;  

 Όχι . Ευτυχώς που κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά.

 Διαφορετικά τίποτα δε θα ήταν το ίδιο. Τίποτα δε θα άξιζε τόσο αν δεν υπήρχε η πιθανότητα να μην μπορούμε να το έχουμε. 
Για να κατακτήσεις την κορυφή σου  κοπιάζεις, θυσιάζεις, μοχθείς. Καμιά φορά μοιάζει να χάνεις ύψος. Να χάνεσαι στο μονοπάτι. Τότε όμως ξέρεις πως πρέπει να ακολουθήσεις άλλο δρόμο που θα σε οδηγήσει στην κορυφή. Δεν τα παρατάς, δεν σε παίρνει από κάτω. Παρά μαθαίνεις από ότι σου έτυχε και προχωράς με νέα εφόδια πλέον στο σακίδιο σου.

Ποτέ δε χάνεις. Ή κερδίζεις, ή μαθαίνεις.

  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου