Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι, κουνήσου δεν είσαι δέντρο



Δε σου αρέσει η δουλεία σου. Σε ενοχλεί η οικογένειά σου. Ο σύντροφός σου δε σου δίνει όσα εσύ ονειρεύτηκες. Τους φίλους σου δεν τους εμπιστεύεσαι εδώ και καιρό. Είναι εκεί για να λέμε ότι έχουμε παρέα. Δε νοιώθεις ότι χωράς στα παπούτσια σου. Μοιάζουν ξένα. Μικρότερο το νούμερο και σε πληγώνει. Ώρες ώρες νοιώθεις ολομόναχος. Η καθημερινότητα γίνεται δυσβάσταχτη. Όλα φαντάζουν μάταια. Τίποτα δεν αγγίζει τα θέλω σου. Τίποτα δεν ομορφαίνει τον κόσμο σου. Δεν βρίσκεις λόγους να σηκωθείς από το κρεββάτι το πρωί. Και βουλιάζεις. Και χάνεσαι. Και βαρυγκωμάς. Έτσι θα είναι η ζωή μου; Αυτό θα ναι από δω και πέρα;
 Και τι κάνεις εσύ για όλα αυτά; Άσε τους άλλους. Εσύ και μόνο εσύ τι κάνεις; Κανέναν δεν μπορείς να αλλάξεις. Μόνο τον εαυτό σου. Κουνήσου. Ξύπνα. Μετακινήσου. Άλλαξε ότι μπορείς. Βελτίωσε τη ζωή σου. Γιατί μένεις στατικός; Δεν είσαι δέντρο. Αν θέλεις να βρεις άλλη δουλειά στείλε βιογραφικά. Κάνε επιμορφωτικά σεμινάρια. Διεκδίκησε κάτι παραπάνω. Αν δεν τα καταφέρεις θα ξέρεις ότι προσπάθησες. Και μόνο που θα μπεις στη διαδικασία να εξελιχθείς θα νιώσεις όμορφα.
 Αν δεν είσαι καλά στη σχέση σου τι περιμένεις; Να γίνει ένα θαύμα κι ο βάτραχος να μεταμορφωθεί σε πρίγκιπα; Το δοκίμασες. Είδες ότι δεν είναι εφικτό. Αυτά μόνο στα παραμύθια γίνονται και η ζωή είναι πολύ μικρή για να παραμυθιαζόμαστε.
 Ζήσε, τραγούδα, ερωτεύσου, ρίσκαρε, ονειρέψου. Ξεκουνήσου. Ο φόβος σε κρατάει στατικό. Παγωμένο. Θλιβερή σκιά του εαυτού σου. Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά τίποτα και ακατόρθωτο. Προσπάθεια θέλει. Καλή διάθεση και αισιοδοξία. Τίποτα δε θα αλλάξει από μόνο του τη ζωή μας. Μόνο εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε. Αλλάζοντας οι ίδιοι και οι επιλογές μας. Αλλάζοντας στόχους και περιβάλλον. Αν αυτό το οποίο μας περιβάλει είναι αρνητικό, ίσως ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε ένα θετικότερο. 
Αν φοβάσαι να ζήσεις, δεν ζεις. 
Αντιμετώπισε όσα σε τρομάζουν με μικρά βήματα κάθε μέρα και άσε τον εαυτό σου να χαρεί με κάθε σου επιτυχία.
Και μόνο διάθεση να αλλάξεις, αλλάζουν και τα χρώματα γύρω σου. Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Εκτίμησε όσα έχεις. Άλλοι χαμογελούν με λιγότερα. Πάνω απ΄ όλα εκτίμησε εσένα. Αγάπησε τις πληγές σου. Αγκάλιασε την αξία σου. Χάιδεψε την ψυχούλα σου και ψιθύρισε της λόγια γλυκά. Χαμογέλασε στο είδωλό σου. Εσένα έχεις μόνο. Κι αν κάτι δε σου αρέσει ή σου δυσκολεύει τη ζωή άλλαξέ το. Γίνε αυτός που θες να βλέπουν οι άλλοι. Ξεκουνήσου. Στο χέρι σου είναι όλα κι έχεις απεριόριστη δύναμη.
 Ότι θέλεις μπορείς να καταφέρεις. Κατέκτησε τον κόσμο που ονειρεύεσαι. Δεύτερη ζωή δεν έχει.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου