Οι δυνατοί αγαπούν, οι δειλοί κακοποιούν. Εσύ γεννήθηκες για τους δυνατούς


Αυτός που σε προσβάλει, αυτός που σε μειώνει, που καθημερινά σε πληγώνει, που σε ζηλεύει και σε περιφρονεί δεν είναι ο δυνατός. Αυτός που σε κακομεταχειρίζεται, αυτός που ξεσπάει με λύσσα επάνω σου το θυμό του δεν είναι ο κυρίαρχος της ζωής σου.

 Αυτός που σε κάνει να νιώθεις μια σταλιά, που ότι κι αν πεις το κοροϊδεύει, αυτός που σε έκανε να νιώθεις αδύναμος, άβουλος και θλιβερός, δεν είναι ο αρχηγός σου.
Αυτός που σε τρομοκρατεί, που σε γεμίζει αμφιβολίες, άγχος, στρες και πόνο δεν είναι πιο πάνω από εσένα.
 Εσύ είσαι ο δυνατός που αντέχεις. Εσύ είσαι δυνατός που χαμογελάς. Εσύ είσαι ο δυνατός που επιβιώνεις. Εσύ είσαι ο δυνατός που με τόσες πληγές  προσπαθείς. Εσύ είσαι ο δυνατός που συγχωρείς.
 Εσύ είσαι ο κυρίαρχος της ζωής σου και του κορμιού σου. Εσύ ο άρχων. Η αρχή και το τέλος σου. Εσύ επιτρέπεις, εσύ απαγορεύεις μέχρι που θες, πόσο σου αρέσει, τι ανέχεσαι.
 Εσύ ορίζεις την ψυχή σου. Εσύ είσαι ο αρχηγός της πορείας σου. Εσύ την χαράζεις, εσύ την ακολουθείς, εσύ ξεφεύγεις κι από αυτή.
 Αυτός ένας δειλός είναι που τρέμει το μεγαλείο σου. Που τον τρομάζει η ανωτερότητά σου. Είναι τόσο μικρός που χωράει πίσω από απάνθρωπες πράξεις για να νιώσει πως από τίποτα έγινε κάτι.
 Κοιτά καθαρά στον καθρέφτη τα σημάδια που άφησε στο δέρμα σου η ανοχή και φτύσε ότι σε πονάει. Πάρε αυτό που σου ανήκει στα χέρια σου, την ίδια τη ζωή σου.
 Χάραξε νέα πορεία, ποτέ δεν είναι αργά. Αν το θες θα βρεθούν εφόδια στο δρόμο σου να σε στηρίξουν. Δεν γεννηθήκαμε για να γίνουμε κτήμα κανενός.
 Δεν ήρθες σε αυτό τον κόσμο να εξυπηρετήσεις την αρρώστια κανενός. ‘Ήρθες μόνο για να τον κάνεις πιο όμορφο.
 Μην ξεχνάς πως έχεις φτιαχτεί κατά εικόνα και καθ’ ομοίωση Θεού.
 Κανένας Θεός δεν θέλει να υποφέρεις. Δεν υπάρχει μοίρα που να ορίζει κάτι τέτοιο, ούτε και λάθος που πρέπει τόσο σκληρά να πληρώσεις.
 Μπορείς να τα καταφέρεις γιατί εσύ είσαι ο δυνατός.
 Φώναξε, ούρλιαξε, ζήτα βοήθεια. Μπορείς να το κάνεις. Το χρειάζεσαι.
 Ζήσε τη ζωή που σου ανήκει. Σεβάσου πρώτα εσύ την ψυχούλα σου και βγάλε από μέσα σου το φτάνει.
 Φτάνει πια. Δυνατός είσαι εσύ. Η δύναμη αποδεικνύεται με τα έργα κι όχι με την κακοποίηση.  Η δύναμη φανερώνεται με αγάπη. Με πόνο φανερώνεται η δειλία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου