Για να φύγεις από εκεί που είσαι, πρέπει πρώτα να αποφασίσεις που είναι αυτό στο οποίο θέλεις να πας.



«Δεν αντέχω αυτή τη ζωή», «Ο γάμος μου με κούρασε», «Δεν είναι ζωή αυτή που κάνω», «Μπούχτισα να κάνω αυτή τη δουλειά», «Δεν είναι φίλοι αυτοί που έχω γύρω μου», «Πρέπει να αλλάξει η ζωή μου», «Θέλω να αλλάξει ο τρόπος που μου φέρονται οι άλλοι».
 Δεν σου αρέσει η καθημερινότητα σου. Ξυπνάς το πρωί και δε βρίσκεις νόημα στο να σηκωθείς από το κρεβάτι. Όλα μοιάζουν ανούσια. Ανάξια λόγου. Όλα είναι μαύρα κι εσύ στη μέση ανικανοποίητος από τη δουλειά σου, από τη ζωή σου , από τους γύρω σου.
 Τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Έχεις ξεχάσει να χαμογελάς. Όλα σου φταίνε. Όλα σε δυσκολεύουν. Όλα θέλεις να τα αλλάξεις. Όλα να τα πετάξεις. Να κάνεις ένα σάλτο και να βρεθείς σε άλλη διάσταση, σε άλλο πλανήτη, σε παράλληλο σύμπαν. Να μη σκέφτεσαι τίποτα, να μην πονάς για τίποτα, να μη σε νοιάζει τίποτα. Να είσαι ελεύθερος.
 Σε ρωτούν όλοι «τι σου συμβαίνει;» και εσύ δεν ξέρεις να απαντήσεις. Κάτι φταίει, κάτι παρακαλάς να αλλάξει, κάτι καινούριο να έρθει, μα αν σε ρωτήσουν τι είναι αυτό, δεν ξέρεις.
 Ανασκουμπώσου λοιπόν, βγάλε τη μιζέρια από το μυαλουδάκι σου, φτύσε την αυτό λύπηση και σκέψου ψύχραιμα  και ώριμα τι είναι αυτό που πραγματικά σου φταίει. Ποιος ο λόγος που καταστρέφεις τη ζωή σου. Πως θα ήθελες να είναι η ζωή σου πραγματικά.
 Πως θα φύγεις από εκεί που είσαι, αν δεν ξέρεις που πραγματικά θέλεις να πας;   Πώς θα αλλάξεις τη ζωή σου, αν δεν ξέρεις το πώς θέλεις να γίνει; Πως θα λυτρώσεις την ψυχή σου, αν δεν έχεις παραδεχτεί τι είναι αυτό που την πονάει; Πως θα οργανώσεις την ύπαρξή σου αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο;
 Ψάξε να βρεις το κλειδί της ευτυχίας σου, μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι για σένα. Ψάξε να βρεις νόημα στη ζωή σου, μην αφήνεσαι μόνο σε ότι σου έρχεται από μόνο του. Βρες τι χαλάει τη γεύση σου και φτύστο. Δες ποιο είναι το αγκάθι που ματώνει την ψυχή σου και ξερίζωσέ το. Βρες πραγματικά τι σου φταίει, τι θέλεις να αλλάξεις και βάλε στόχους ώστε να επιτύχεις την αλλαγή.
 Πρώτα όμως πρέπει να ξέρεις τι πραγματικά θέλεις. Δεν υπάρχει η δικαιολογία «δεν ξέρω τι θέλω». Πάντα ξέρεις τι θέλεις. Φοβάσαι να το αποκτήσεις, φοβάσαι να χαρείς, φοβάσαι να το ομολογήσεις, φοβάσαι να το παραδεχτείς, τρέμεις να το διεκδικήσεις και κωλώνεις να παλέψεις γι’ αυτό μην τυχόν και αποτύχεις.
 Ξεκόλλα. Μπορείς να κατακτήσεις όλο τον κόσμο εάν το θελήσεις. Έχεις καταφέρει άλλα κι άλλα  αν το καλοσκεφτείς.  Αρκεί μόνο να βρεις τι πραγματικά θέλεις.
 Τότε όλα θα μπουν σε μια τάξη στο μυαλό σου. Θα μπορείς να χαράξεις την πορεία, αυτή που είναι το πεπρωμένο σου. Μπορείς να θέσεις στόχους, με άξονα την ευτυχία σου και τελικά να την αρπάξεις από τα μαλλιά.
 Στο χέρι σου είναι. Μόνο στο δικό σου. Μην δειλιάζεις να ζήσεις. Μην τρέμεις να ευτυχίσεις. Ξεδίπλωσε τα ταλέντα σου και δείξε σε όλους ποιος πραγματικά είσαι.
 Για να φτάσεις όμως στον παράδεισο σου, πρέπει πρώτα να ανακαλύψεις ποιος είναι αυτός για σένα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου