Μην μισείς αυτούς που σε ζηλεύουν, είναι οι μόνοι που πιστεύουν ότι είσαι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.



Μιλούν για τα ρούχα σου, για τη δουλειά σου, για την εμφάνισή σου, για το ύψος σου, για τις επιτυχίες σου στις σχέσεις, στην καριέρα σου, για τις γνώσεις σου, για τις γνωριμίες σου, για την κοινωνικότητα σου.
 Μπορεί η ζωή να φέρθηκε με απλοχεριά σε εσένα και να βρέθηκες με περιουσία ή μια οικονομική άνεση που πολλοί θα ζήλευαν.
Μπορεί να είσαι όμορφος, γλυκός, καλλιεργημένος. Ίσως να καταφέρνεις να κάνεις τα βλέμματα να γυρνούν.
 Ίσως να είσαι μέσα σε όλα. Οι γνώσεις σου να σου επιτρέπουν να είσαι μέσα σε όλα.
 Ακόμη όμως μπορεί με κόπο και θυσίες , που μόνο εσύ ξέρεις, να έχεις καταφέρει να κάνεις το σπίτι σου, την οικογένειά σου, τη δουλειά σου.
Να έχεις στερηθεί πολλά για να πας ένα ταξίδι. Να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο.
 Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο σε ζηλεύουν εσένα σε ενοχλεί. 

 Το βλέπεις στο βλέμμα κάποιων, στα πικρόχολα σχόλια τους . Στα ψου ψου ψου πίσω από την πλάτη σου. Πάντα θα βρουν κάτι πάνω σου να το σχολιάσουν, κάτι για να σε μειώσουν, κάτι για να σου χαλάσουν τη διάθεση.

 Κι εσύ ρε κορόιδο τι κάνεις; Θυμώνεις και στεναχωριέσαι. Γιατί; Επειδή σε ζηλεύουν; Μα αν δεν ήσουν καλύτερος από αυτούς θα ασχολούνταν μαζί σου; Εσύ γιατί δεν ασχολείσαι μαζί τους; Μήπως επειδή δεν έχουν κάτι παραπάνω από εσένα να το ζηλέψεις; Μήπως επειδή η δική σου ζωή είναι πλήρης και γεμάτη; Μήπως επειδή εσύ τα έχεις βρει με την πάρτη σου και δε σε χαλάει η ευτυχία των άλλων;

 Ακριβώς γι’ αυτό και δεν πρέπει να τους μισείς. Αυτοί σε έχουν βάλει πολύ πιο ψηλά από τον εαυτό τους. Η δική τους η ζωή φαντάζει κενή μπρος τη δική σου γι’ αυτό και η ενασχόληση με εσένα δίνει νόημα στην άχρωμη ζωή τους.

 Ξέρεις πόσο καλύτερος είσαι. Σου το αποδεικνύουν κάθε μέρα. Μην τους μισείς. Μόνο τη λύπησή σου αξίζουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το καλό παιδί το έθαψα, μαζί με όσους το σκότωσαν

Σε ένα κόσμο λάθος μείνε εσύ ο σωστός. Αυτό θα πει επανάσταση

Μην περιμένεις από άλλους, να κάνουν θαύματα για σένα, γίνε εσύ το θαύμα σου